February 2017 Noida, Delhi - India Nandos - India

Overlooking the centre volume of the mall of india. The timber façade frames the trendy interior with the doors opening up to the corridor, with only a bright yellow geometric balustrade separating the dining space from the mall. This allows the two experiences to meet without creating a barrier. Design Collectives inspiration started with the new Nandos ‘PERi Red’ and introduced a pop of yellow with contrasting black and white details.

The contemporary interior has double volume decorative walls creating a visual connection between the floors and interesting ceiling features. The floor finishes are a combination of a grey and white patterned floor tile and a rich dark solid timber.

The ceiling features were intended to create a horizontal screen between the interior and the exposed services above. Individually designed timber discs are suspended at different levels with hand-made pendants extending through. In collaboration with Lara Hooper and others, unique pendants were made for the Casa. Hand-made from various natural materials these complement the interior finishes.

The central banquette seating is a strong feature within this restaurant made up of four circular elements that are back to back. The backs are upholstered with woven patterned fabrics that complement the vintage leather seat fabric. The shop fitting throughout the restaurant has been designed around the equipment and services that they accommodate and are finished off with stained solid timber, black metal and hand-made red decorative tiles.

Design Collective collaborated with David Krynauw a South African furniture designer to customize his “long leg” chair for Nandos Mall of India. The chairs are constructed out of Imbuia timber with a bright yellow metal detail and a comfortable leather seat.

To the left side of the restaurant a more personal dining space was introduced. The volume was brought down with a timber and metal woven zig zag trellis. Tables along a beautifully detailed deep buttoned banquette seat create a more intimate atmosphere.

As with all Nandos restaurants the South African artwork is an emotional entity that finishes off the space. Working closely with Yellow Woods Art, Design Collective carefully selected each piece of art to accompany the trendy and vibrant interior.

Another flawlessly completed Nandos Casa to visit on the way, make a date with a friend or just to pop in for a quiet meal on your own – as everyone is welcome in a Nandos restaurant where you are part of the family.

SHARE ON